Mini pogačice od tunjevine i kukuruza

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 konzerva tunjevine iz salamure
  • 2 jaja
  • glavica luka
  • 1 klip kukuruza šećerca
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 1 šaka kukuruznog brašna
  • 1 žlica kapara
  • 1 stručak peršina
  • sol i papar
  • maslinovo ulje
  • Za salatu:
  • 3 veće mrkve
  • korijen celera
  • 2 šake lješnjaka
  • limunov sok
  • suncokretovo ulje
  • sol

Priprema

1. korak

Nožem skinite bobice kukuruza s klipa. Kratko ih prokuhajte u vodi. Ocijedite ih. Pjenjačom umutite jaja. Sitno nasjeckajte luk pa ga dodajte u jaja. Ocijedite meso tune, usitnite ga vilicom i dodajte u smjesu. Dodajte i kukuruz, kapare, nasjeckani peršin te krušne mrvice.

2. korak

Ako je smjesa i dalje prevodena, odnosno ako se ne mogu oblikovati pogačice, dodajte još mrvica. Svaku pogačicu uvaljajte u kuruzno brašno pa ih pržite na maslinovu ulju dok ne dobiju rumenu boju. Očistite i naribajte mrkvu. Očistite i naribajte celerov korijen. Lješnjake nasjeckajte. Pomiješajte sastojke i začinite ih limunovim sokom i uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 06:58