
Trebat će vam:
6 limeta 100 g šećera 50 g svježe metvice - jedan pušlek 3 žlice ruma 1 bjelanjak 600 ml vode |

Priprema:
Metvicu operite i odvojite pet-šest listova. Šećer i vodu pomiješajte i stavite na vatru da se grije, dodajte metvicu (listove i stabljike) te u smjesu naribajte koricu 2 limete. Lagano kuhajte oko pet minuta dok se malo ne zgusne. Maknite s vatre, poklopite i ostavite da stoji desetak minuta. Pretočite u staklenu posudu i ostavite da se ohladi. Hladnu smjesu procijedite i žlicom pritisnite mentu tako da što više soka uđe u procijeđenu tekućinu, iscijedite sok od svih limeta i promiješajte. Na sitno isjeckajte listiće mente i dobro promiješajte te dodajte rum. Istucite bjelanjak, ali ne do kraja (mora biti malo tekuć) i dodajte u smjesu. Sve ulijte u stroj za sladoled, ulijte tekućinu i neka radi oko 30 minuta - poslužite i ukrasite pokojim listićem mente i karameliziranom limetom - u tavicu stavite malo šećera i na tanko izrezanu kriškicu limete i pecite sa svake strane oko minutu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....