Moqueca - brazilski riblji lonac

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg soma (može i neka druga riba, izbjegavajte oslić jer se on dosta brzo raspadne)
  • 250 ml kozica
  • malo ocijeđenog soka od limete ili limuna
  • maslinovo ulje
  • 5 češnjeva češnjaka
  • 1 veća glavica luka
  • 3-4 pelata
  • ribljeg ili povrtnog temeljca
  • svježi ili sušeni bosiljak

Priprema

1. korak

Na maslo maslaca ili maslinova ulja prepržite češnjak i luk, zatim dodajte ribu. Promiješajte nekoliko puta te dodajte ribljeg ili povrtnog temeljca. Kuhajte tako 6 do 8 minuta.

2. korak

Nakon toga dodajte kozice i pelate. Kuhajte još 5 minuta, a ako želite egozotičniji okus, dodajte i malo kokosova mlijeka.

3. korak

Kuhajte dok riba ne omekša i dok se svi sastojci prožmu. Dodajte malo maslinova ulja te začinite solju, paprom i svježim bosiljkom. Poslužite uz rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
05. travanj 2025 10:50