KAD NEMA SLADOLEDA

Najbrži ljetni desert za koji vam treba jedan sastojak i doslovno jedna minuta vremena

Ponestalo vam je sladoleda, a pri ruci vam nisu ni sastojci za sladoled, ali vas iz košare za voće gledaju zrele breskve? Imamo za vas odličnu ideju

Prošle smo godine na društvenim mrežama naletjeli na odličnu ideju i već dva ljeta na ovoj slastici živimo kada nam u zamrzivaču ponestane sladoleda. Riječ je, naime, o ribanom voću koje, kada ga zamrznete, podsjeća na sladoled i osvježava u pravom mjeri. Najbolja opcija za ovo je sočna, jako zrela i slatka breskva koju je potrebno samo oprati, osušiti i staviti u zamrzivač, a kada se cijela smrzne, izvaditi i naribati u zdjelicu.

image
Segmed87ru/Getty Images/istockphoto

U njoj se uživa odmah, dok je još ledena i zapravo je u pitanju odlična poslastica za koju vam neće trebati više od minute vremena niti nikakvi drugi sastojci. Na ovaj način možete iskoristiti i, primjerice, lubenicu ili dinju, marelicu ili drugo krupnije voće. S bobičastim će, zbog veličine, stvar ipak biti nešto kompliciranija.

Ako voće koje imate pri ruci nije dovoljno zrelo i slatko, uvijek mu možete dodati i malo javorovog sirupa ili meda, a sve zajedno možete začiniti i prstohvatom soli, malo vanilije, listićima mente i bosiljka, maslinovim uljem ili drugim dodacima po želji.

image
Lauripatterson/Getty Images

Također, želite li napraviti malo kompleksniji desert, odnosno onaj koji vam neće oduzeti jednu već otprilike pet minuta vremena, uvijek možete istući malo slatkog vrhnja, dobro ga ohladiti, gore naribati smrznutu breskvu, sladilo po želji i pistaciju, kako to radi blogerica i autorica kuharice Carolina Gelen.

Naravno, smrznuto voće uvijek možete naribati i po klasičnom sladoledu od vanilije pa ga učiniti još zanimljivijim ili ga poslužiti uz, primjerice, biskvit kolač za dodatno osvježenje. Dobra ideja bit će i ribano voće na vrhu kakvog gustog koktela. Mogućnosti je zbilja mnogo, a sve što vam treba je jedan sastojak i malo mašte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 05:35