GOTOVO U 20 MINUTA

Napravite brzi ručak s dagnjama i rajčicama pa ga poslužite uz tjesteninu ili tostirani kruh

 Deposit Photos/
Skuhajte dagnje u jednostavnom umaku, za to vrijeme tostirajte kruh ili skuhajte tjesteninu i ručak je gotov u 20-ak minuta

Trebat će vam:

1 kg svježih dagnji

1 veliki crveni luk

1 konzerva pelata

Dvije šake svježeg peršina

0,5 dl maslinova ulja

1 dl bijelog suhog vina

Priprema:

Očistite dagnje pa ih stavite u veću posudu. Podlijte s pola čaše mlake vode, poklopite i držite na vatri dok se sve školjke ne otvore. Izvadite ih iz posude i stavite sa strane, a tekućinu sačuvajte u šalici. U zdjelu dodajte maslinovo ulje, dobro ga zagrijte pa pirjajte najprije sitno nasjeckani luk, potom začinsko bilje, a zatim i pelate. Dodajte i tekućinu od dagnji. Pirjajte 10-ak minuta. Vratite školjke u posudu, dodajte bijelo vino pa pirjajte još nekoliko minuta dok tekućina lagano ne ispari. Poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 22:57