
Trebat će vam:
600 g junećeg filea (narezanog na trakice)
1 veći luk
120 g šampinjona (narezanih na ploške)
120 g kiselih krastavaca (narezanih na trakice)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
10 ml maslinovog ulja
100 g maslaca
2 žlice brašna
1 žlica mljevene paprike (slatke, ljute ili dimljene)
700 ml goveđeg temeljca
1 žlica senfa
1 žlica koncentrata rajčice
½ žličice muškatnog oraščića
1 dcl bijelog vina
sol i papar
3 žlice kiselog vrhnja
svježi peršin (za posipanje)
Priprema:
Govedinu narežite na trakice i ostavite 20 minuta na sobnoj temperaturi. U tavi zagrijte ulje i 50 g maslaca, dodajte meso, posolite i popaprite te pržite dok ne ispari tekućina. Izvadite meso i pokrijte ga. U istu tavu dodajte preostali maslac, luk i češnjak, pirjajte 5 minuta. Dodajte šampinjone i nastavite pirjati dok ne puste tekućinu. Umiješajte brašno i papriku, pirjajte minutu, zatim dodajte temeljac, senf, koncentrat rajčice i muškatni oraščić. Kuhajte 5 minuta. Dodajte kisele krastavce, ulijte vino i kuhajte još 5 minuta. Vratite meso i umiješajte kiselo vrhnje. Po potrebi dodatno začinite. Pustite da prokuha i poslužite uz široke rezance ili rižu, posuto peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....