CHEFOVSKI RECEPT

Napravite kremasti sladoled od tiramisua i poslužite sa hrskavim krekerom od konoplje

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Mlada chefica Katarina Vrenc pripremila je nekoliko proljetnih, a pomalo neobičnih jela

Sastojci:

6 žumanjaka
90 g smeđeg šećera
300 ml mlijeka
80 g kakaa
160 g slatkog vrhnja
25 g kuhane kave

Krema od skute:

200 g skute
2 velike žlice meda, javorovog ili agavinog sirupa

Touile od konoplje:

100 g bjelanjaka
50 g maslaca od konoplje
80 g brašna od konoplje

Za touile najprije pomiješajte bjelanjke, maslac i brašno. Rasporedite ih u željene kalupe ili oblik i pecite na 145 stupnjeva 7 do 9 minuta, ovisno o veličini. Sladoled napravite tako da pomiješate žumanjke i šećer. Zagrijte mlijeko, slatko vrhnje i kakao. Postepeno i uz stalno miješanje dodajte žumanjke, šećer i kavu. Miješajte dok smjesa ne postane gusta i stavite u zamrzivač do posluživanja. Poslužite uz kremu od skute i meda te krekere od konoplje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
01. svibanj 2025 03:13