PROBAJ OVO

Napravite marinadu od jogurta pa ispecite ražnjić i poslužite u slasnom sendviču

 Deposit Photos/
Komade mesa dovoljno je nabosti na štapić za ražnjiće i ostaviti da se peku dok pripremate druge sastojke za sendvič

Trebat će vam:

700 g otkoštene piletine

3-4 lepinje

povrće po želji (luk, rajčica, salata, krastavci)

4-5 režnjeva češnjaka

300 ml grčkog jogurta

1 žličica kumina

1 žličica mljevene crvene paprike

pola žličice kajenskog papra

sok pola limuna

50 ml maslinova ulja

sol i papar

Priprema:

U posudi pomiješajte grčki jogurt i sve začine, protisnuti češnjak, maslinovo ulje i komade piletine i pustite da stoji najmanje jedan sat, a najdulje jedan dan. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Na dno posude stavite glavicu luka, u nju zabodite štapić za ražnjiće, a na štapić stavite meso. Pecite tako oko 1,5 sat, izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi pa slažite meso u lepinju s umacima po želji i svježim povrćem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
07. travanj 2025 08:13