Naučite pripremati kremastu juhu od buče

Zašto je tuđa juha uvijek ukusnija?

Susjedova trava je uvijek narančastija. Ili zelenija. Naučite jednom zauvijek pripremati fenomenalnu juhu od buče. Sad joj je sezona i šteta ju je ne iskoristiti od kore do sjemenki.

Donosimo vam provjereni recept koji može poslužiti i za večericu:

Pripremite dvije glavice luka, sol, papar, 100 ml vrhnja za kuhanje, 50 ml temeljca, 200 ml vode, 50 g maslaca i ljutu papričicu.

Žlicom odstranite koštice buče i narežite je na komade. Ogulite je i potom narežite na prst debele štapiće pa dodajte na luk. Odmah zalijte temeljcem i dobro promiješajte pa dinstajte otprilike pet minuta na slaboj vatri i u poklopljenoj posudi. Zalijte s toliko vode da buča bude potpuno pokrivena. Kuhajte na slaboj vatri dok meso buče ne postane potpuno mekano. Buču usitnite štapnim mikserom. Dodajte vrhnje i začinite. Prije posluživanja posipajte bučinim košticama i bučinim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 07:30