SLASNI RUČAK

Nedjeljni ručak: Za sočno pile iz pećnice trebat će vam svega nekoliko sastojaka

 Gmvozd
Cijelo pile, limun, maslac i začinsko bilje bit će vam dovoljni za pripremu najslasnijeg nedjeljnog ručka

Trebat će vam:

1 pile

2 limuna

200 g maslaca

Timijan i peršin

Sol

Priprema:

Pile dobro natrljajte soli. Maslac narežite na manje kockice pa ga ugurajte ispod kože tako da nožićem zarežete dijelove pileta i napravite rupice. U unutrašnjost pileta dodajte limun i začinsko bilje, a ubaciti možete i povrće po želji. Pile pecite poklopljeno na 180 stupnjeva 45 minuta do sat, otklopite ga pa pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva i pecite još 10 do 15 minuta dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Pile poslužite uz mlince, široke rezance ili pečeni krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
21. travanj 2025 08:43