Proljetni eliksir

Nešto kao ajngemahtec, isprobajte ovu okrepljujuću povrtnu juhu s noklicama

 Julia Nagy/Getty Images
U njoj nema mesa, ali to ne znači da vam neće prijati jednako dobro kao klasik purgerske kuhinje

Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 50 minuta
Broj porcija: 2-4 osobe

POVRTNA JUHA S NOKLICAMA
Trebat će vam:
1 poriluk
3 mrkve
1 manji komad korijena celera
2 šake graška
1 jaje
2-3 žlice glatkog brašna ili griza
ulje
sol i papar
peršin list

Priprema:
Mrkvu, celer i poriluk najprije operite, očistite pa nasjeckajte na komadiće. U loncu zagrijte malo ulja, dodajte povrće i pirjajte 5 minuta. Dodajte vodu, začinite soli i paprom i kuhajte 20-ak minuta ili dok mrkva i krumpir ne omekšaju. Tada ubacite grašak i kuhajte pet minuta ili dok i on ne omekša. Pred kraj kuhanja u posebnoj posudi pomiješajte jaje, brašno ili griz, pola žličice ulja, sol i dobro pomiješajte. Kada je juha zakuhala, u nju žličicom ispuštajte komadiće smjese. Pustite da isplivaju na površinu, u juhu ubacite sjeckani peršinov list i ugasite vatru. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
28. travanj 2025 07:20