Probaj ovo

Nikad slađa svinjska rebarca! Ne treba vam kamado roštilj, ali je zato grah dobrodošao

 Kseniya Romazanova/Getty Images
Samo zamislite - slasno pečena rebarca, ubojiti BBQ umak kojima ćete ih premazati i grah salata... Može li bolje?

Priprema: 20 minuta
Pečenje: 2 sata
Porcija: 4

Za rebarca:
1,5 kg svinjskih rebara
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica dimljene paprike
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica soli
1⁄2 žličice papra

Za BBQ umak:
200 ml kečapa
2 žlice smeđeg šećera
1 žlica meda
1 žlica jabučnog octa
1 žlica Worcestershire umaka
1⁄2 žličice čilija u prahu (po želji)
1 žličica senfa

Za salatu od crvenog graha:
400 g kuhanog crvenog graha
1 crvena paprika, nasjeckana
1 mali crveni luk, sitno nasjeckan
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica soka limete
sol i papar po ukusu
svježi korijander ili peršin za posipanje

Priprema:

Očistite rebarca i osušite papirnatim ručnikom. Natrljajte ih maslinovim uljem, dimljenom paprikom, češnjakom u prahu, soli i paprom. Zamotajte u aluminijsku foliju i ostavite da odstoje 20 minuta. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Rebarca, još zamotana u foliju, stavite na lim za pečenje i pecite 1,5 do 2 sata, dok ne postanu mekana. U malom loncu pomiješajte kečap, smeđi šećer, med, jabučni ocat, Worcestershire umak, čili prah i senf. Kuhajte na laganoj vatri 5-7 minuta, povremeno miješajući, dok se umak ne zgusne. Izvadite rebarca iz folije i premažite ih BBQ umakom. Pojačajte temperaturu pećnice na 200 stupnjeva ili uključite roštilj opciju. Pecite još 10-15 minuta dok umak ne postane ljepljiv i karameliziran. U zdjeli pomiješajte crveni grah, nasjeckanu papriku i crveni luk. Začinite maslinovim uljem, sokom limete, solju i paprom. Posipajte svježim korijanderom ili peršinom. Poslužite rebarca premazana BBQ umakom uz svježu salatu od crvenog graha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:06