U slučaju da ste, revoltirani rastom cijena, odlučili na dan, dva ili tri isključiti mogućnost kupovine u supermarketu, vrijeme je da zavirite u kuhinjski ormarić ili smočnicu i pažnju posebno posvetite konzervama ribe. Tuna, sardina ili skuša u vrlo kratkom vremenu i uz nekoliko jednostavnih, svakodnevnih namirnica mogu postati itekako dobar ručak, a sve što će vam trebati bit će malo mašte. Pod pretpostavkom da namirnice kao što su, recimo, luk, češnjak, maslinovo ili drugo ulje i limun već imate kod kuće, u nastavku vam ostavljamo pet baš dobrih ideja za brzinski ručak iz konzerve.
TJESTENINA I KONZERVA SU UVIJEK DOBAR PAR
Bez ozbira na to koju ribu iz konzerve koristili, uparite li je s tjesteninom, napravit ćete jelo koje će se vrlo vjerojatno svidjeti svima za stolom. Najjednostavnija formula koju možete koristiti bit će spajanje luka, češnjaka, limuna i krušnih mrvica, duguljaste tjestenine kao što su špageti ili tagliatelle, soli i papra te začinskog bilje po želji, a od konzerva, u ovoj kombinaciji poslužiti mogu i sardina i skuša. U nastavku ostavljamo brzinski recept.
Zaželite li se, pak, gustog ribljeg umaka na bazi rajčice u kombinaciji s tjesteninom, ne brinite, imamo recept i za to. Naravno, ovaj umak možete poslužiti i uz rižu, palentu, proso... Recept potražite u nastavku.
POLPETE IZ KONZERVE
A što kažete na slasne polpete? Ni kod pripreme ovog jela nećete izgubiti previše vremena, a može biti dobra opcija za jednostavan riblji ručak od svih sastojaka koje imate kod kuće. Ove polpete možete poslužiti uz prilog po želji, primjerice rižu, povrće na pari, ali i u sendviču ili tortilji. I provjereno ih vole i najmlađi.
MALO DRUGAČIJA SALATA
Kada vam se idući puta jede salata od tune, napraviti je možete na klasičan način, uz dodatak kiselih krastavaca, majoneze i vrhnja ili jogurta, a napraviti je možete i na malo drugačiji način, koji će rezultirati zasitnim, slasnim jelom kojemu ćete se zatim rado vraćati. U nastavku ostavljamo recepte za dvije tuna salate, jednu s krumpirom, a drugu s tjesteninom i, moramo vam reći, svaka je posebna na svoj način i sastojke vrlo lako možete prilagoditi onome što imate u smočnici ili hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....