RIBLJI RUČAK

Od krumpira i oslića napravite brzinske polpete pa ih poslužite uz salatu, krastavce s jogurtom ili sočnu rajčicu

 Oksana Chaun/Getty Images
Kada vam ponestane ideja za riblji ručak petkom, razmislite da napravite ove slasne polpete

Trebat će vam:

1 kg krumpira

500 g oslića

1 jaje

oko 3-4 žlice krušnih mrvica

krušne mrvice za uvaljati polpete

sol i papar

dodatni začini prema želji

maslinovo ulje

Priprema:

Krumpir skuhajte i kada je gotov, pretvorite ga u pire. Oslić ispecite ili skuhajte i natrgajte ga na manje komadiće. Pomiješajte pire i oslića, dodajte žlicu maslinova ulja, jedno jaje, sol i papar. Dodatno ubacite začine prema želji. Na kraju postupno dodajte krušne mrvice. Kada dobijete smjesu koju možete oblikovati rukama, to i napravite. Uvaljajte je u krušne mrvice i pecite polpete na tavi na malo ulja ili u fritezi na vrući zrak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
03. travanj 2025 14:53