
Za losos pljeskavice:
400 g svježeg lososa (sitno nasjeckanog ili samljevenog)
1 žlica Dijon senfa
1 žlica majoneze
1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
1 žlica limunovog soka
½ žličice soli
½ žličice papra
1 žlica svježeg kopra (sitno nasjeckanog)
50 g krušnih mrvica (po potrebi, za bolju strukturu)
1 žlica maslinovog ulja (za prženje)
Za bijeli umak:
3 žlice grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
2 žlice majoneze
1 žličica limunovog soka
1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan ili protisnut)
1 žlica svježeg kopra ili peršina (sitno nasjeckanog)
sol i papar po ukusu
Dodatno:
4 burger peciva
4 lista zelene salate (npr. iceberg ili kristal salata)
4 kriške rajčice (po želji)
Priprema:
U zdjeli pomiješajte sitno nasjeckani losos, senf, majonezu, češnjak, limunov sok, sol, papar i kopar. Ako je smjesa premekana, dodajte krušne mrvice. Oblikujte 4 pljeskavice. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pržite pljeskavice 3-4 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i postanu čvrste. U zdjeli pomiješajte sve sastojke za bijeli umak i dobro promiješajte. Na donju polovicu peciva stavite list zelene salate, pljeskavicu od lososa, bijeli umak i, po želji, krišku rajčice. Poklopite drugom polovicom peciva. Poslužite toplo uz krumpiriće, pečeno povrće ili salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....