
Iako nam je cijele godine dostupan u sušenoj, smrznutoj ili konzerviranoj verziji, najslađi je mladi i svježi kad je i najbogatiji hranjivim tvarima i najukusniji. Jednom ubran, grašak ima kratki vijek trajanja pa ako ga nećete odmah koristiti, poslužite se blanširanjem u kipućoj vodi dopet minuta kako biste ga pripremili za smrzavanje. Kad ga kupujete na tržnici, obratite pozornost na boju i čvrstoću mahuna te imajte na umu da su manja i mlađa zrna graška najčešće slađa i ukusnija, dok će ona starija biti tvrđa te ćete ih trebati dulje kuhati pa su stoga primjerenija za jela kao što su različita variva i juhe.
Salata od graška i šunke

Pita od boba i graška

Tjestenina s mladim graškom

Tjestenina s graškom i parmezanom

Špageti sa šparogama i graškom

Artičoke s bobom i graškom
Artičoke s bobom i graškom
Artičoke s bobom i graškom
Janjetina s bižima
Rizi bizi

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....