
Ova nas je sunčana subota podsjetila kako ćemo uskoro otvoriti sezonu roštilja, a vremenska prognoza natjerala da razmislimo i o nekom bogatom jelu na žlicu kojim ćemo se ugrijati i utješiti narednih dana, sve dok se opet ne pojavi proljeće. Razmišljajući o receptima, kao da je znao, Instagram je "servirao" objavu Gastro kutka Jadro, posebne lokacije okružene netaknutom prirodom, tik uz izvor rijeke Jadro, na samom izletištu, gdje se možete opustiti i prepustiti i gastronomskom uživanju. Kao da su nam čitali misli, na fotografiji koju su objavili, cvrče se u ulju i masti lijepo zlatni uštipci, idealni uz meso s roštilja ili, pak, goveđi gulaš kojem se već radujemo. Još je veća sreća bila kad smo vidjeli da su uz objavljenu fotografiju podijelili i njihov recept za uštipke, pa vam ga - ako ste ljubitelj ovih slasnih loptica tijesta, dijelimo u nastavku.
DOMAĆI UŠTIPCI
Trebat će vam:
½ kg brašna s mlinice
1 žličica soli
1 žličica kvasca
2½ dl vode
0,5 dl lozovače
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u glatko tijesto. Ako je prerijetko, dodajte još malo brašna.
Žlicom vadite uštipke i pržite ih u zagrijenoj mješavini ulja i svinjske masti.
Kad uhvate boju, ocijedite ih na kuhinjskom papiru i poslužite uz sir i pršut.
Savjet više! Uštipci prijaju i uz sir i vrhnje, kao prilog mesu s roštilja ili gustom mesnom i ribljem toču. Možete ih, naravno, jesti i same, pa i s nogu.
Komentari
0