Domaća kuhinja

Oprez, jako slasno! Ispecite uštipke po tradicionalnom receptu dalmatinskog restorana

 Instagram @jadro_gastrokutak
"Tko god ih je probao, imao je samo riječi hvale!", kažu u Gastro kutku Jadro

Ova nas je sunčana subota podsjetila kako ćemo uskoro otvoriti sezonu roštilja, a vremenska prognoza natjerala da razmislimo i o nekom bogatom jelu na žlicu kojim ćemo se ugrijati i utješiti narednih dana, sve dok se opet ne pojavi proljeće. Razmišljajući o receptima, kao da je znao, Instagram je "servirao" objavu Gastro kutka Jadro, posebne lokacije okružene netaknutom prirodom, tik uz izvor rijeke Jadro, na samom izletištu, gdje se možete opustiti i prepustiti i gastronomskom uživanju. Kao da su nam čitali misli, na fotografiji koju su objavili, cvrče se u ulju i masti lijepo zlatni uštipci, idealni uz meso s roštilja ili, pak, goveđi gulaš kojem se već radujemo. Još je veća sreća bila kad smo vidjeli da su uz objavljenu fotografiju podijelili i njihov recept za uštipke, pa vam ga - ako ste ljubitelj ovih slasnih loptica tijesta, dijelimo u nastavku.

DOMAĆI UŠTIPCI
Trebat će vam:
½ kg brašna s mlinice
1 žličica soli
1 žličica kvasca
2½ dl vode
0,5 dl lozovače

Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u glatko tijesto. Ako je prerijetko, dodajte još malo brašna.
Žlicom vadite uštipke i pržite ih u zagrijenoj mješavini ulja i svinjske masti.
Kad uhvate boju, ocijedite ih na kuhinjskom papiru i poslužite uz sir i pršut.

Savjet više! Uštipci prijaju i uz sir i vrhnje, kao prilog mesu s roštilja ili gustom mesnom i ribljem toču. Možete ih, naravno, jesti i same, pa i s nogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
14. travanj 2025 07:42