LAGANO I SVJEŽE

Osim u piti ili štrudli, jabuke možete iskoristiti i za pripremu salate, evo kako mi to radimo

 Wmaster890/Getty Images
Salata od kelja i jabuke možda na prvu ne zvuči najprimamljivije, ali kombinacija je zapravo vrlo dobra, a ovakav ručak bit će lagan, svjež i idealan za početak tjedna

Trebat će vam:

100 ml maslinova ulja

60 ml jabučnog octa

1 žlica javorova sirupa

1 žlica Dijon senfa

pola žličice soli

crni mljeveni papar

4 - 5 listova kovrčavog kelja

1 veća jabuka

60 g suhih brusnica

70 g narezanih prženih badema

50 g bučinih sjemenki

Priprema:

Pripremite preljev za salatu tako da maslinovo ulje, ocat, javorov sirup, senf, sol i papar ubacite u zdjelu i žustro miješate dok se sastojci ne povežu u emulziju. Stavite ga sa strane. Kelj operite, uklonite stabljiku i nasjeckajte ga pa ga prebacite u veliku zdjelu i prelijte s nekoliko žlica pripremljenog preljeva. Čistim rukama umasirajte preljev u kelj, malo lomeći listove kako biste ga stvarno razradili. Dodajte tanko narezanu jabuku, sušene brusnice, bademe i bučine sjemenke te sve dobro promiješajte. Poslužite salatu od kelja koju po želji možete dopuniti feta sirom ili komadima pečene piletine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2024 00:35