BRZO, A UKUSNO

Ostalo vam je pečenja od jučer? Napravite ovaj jednostavan tart od lisnatog tijesta

 Deposit Photos/
Nadjevu za tart možete dodati i drugo povrće po želji, posipati ga feta sirom ili mozzarellom

Trebat će vam:

1 ili 2 lisnata tijesta

200 g šampinjona

1 jaje

100 ml slatkog vrhnja

ostaci piletine ili oko 300 g kuhane/pečene piletine

1 luk

2 režnja češnjaka

1 žličica timijana

1 žličica senfa

100 g ribanog sira

sol i papar

maslac

Priprema:

Maslacem premažite male kalupe ili jedan veliki. Na malo maslinova ulja pirjajte najprije luk, pustite da se zastakli, a zatim dodajte šampinjone. Pirjajte dok ne poprime boju. Dodajte češnjak, kuhajte još minutu pa dodajte timijan i žličicu senfa. Ubacite komadiće piletine, pomiješajte, začinite solju i paprom i maknite s vatre. U posudi pomiješajte slatko vrhnje i jaje. Začinite solju i paprom. Lisnato tijesto narežite na veličinu koja stane u više manjih ili jedan veći kalup. Na svaki komad lisnatog stavite nadjev i dodajte malo smjese od slatkog vrhnja i jaja. Po vrhu možete posipati ribanim sirom. Pecite na 180°C oko 30 do 40 minuta. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 11:41