PROVJERENI RECEPT

Osvježavajući gin-tonic Vedrana Gulina s dehidriranim listom smokve za ljetne večeri

Zagreb, 290720.
Jela i pica od smokve koja su pripremili Vedran Gulin i Vid Nikolic.
 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Vedran Gulin predstavio nam je zanimljiv koktel s listom smokve koji možete napraviti i kod kuće

1 dl gina
3 dl tonica
pakiranje želatine
voda
sušeno lišće smokve
naribana korica limuna

image
Zagreb, 290720.
Jela i pica od smokve koja su pripremili Vedran Gulin i Vid Nikolic.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image
Zagreb, 290720.
Jela i pica od smokve koja su pripremili Vedran Gulin i Vid Nikolic.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image
Zagreb, 290720.
Jela i pica od smokve koja su pripremili Vedran Gulin i Vid Nikolic.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX
Marko Miscevic/Cropix/Cropix


Omekšajte pakiranje listića želatine u hladnoj vodi pet minuta. Procijedite želatinu i prelijte s 0,5 dcl vruće vode. U lončiću pripremite gin-tonic. Dobro promiješajte želatinu da se otopi u vrućoj vodi i ulijte u gin-tonic. Razdijelite u posude i ostavite u hladnjaku da se žele stisne. Lišće smokve osušite na zraku ili na najnižoj temperaturi u pećnici. Sušene listove u mužaru usitnite u prah pa njime prilikom serviranja posipajte žele i naribajte malo korice limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
06. travanj 2025 18:06