TJEDNI MENI

Ovaj tjedan spremamo punjeni batat, riblje tacose, špagete puttanesca i dobro poznata jela iz bakine kuhinje

Mirisi mediteranskih začina, kremastih juha i domaće utješne kuhinje inspiracija su nam za ovotjedni meni

Od klasika poput špageta puttanesca, preko pikantnih arancina i ribljih tacosa s roštilja, pa sve do kremaste juhe od poriluka i rustikalnog gulaša od pijetla – na meniju je sve što treba za zanimljiv i ukusan tjedan.

PONEDJELJAK

Puttanesca se često naziva i "jelo iz ničega", no okus koji pruža daleko je od običnog. U samo 20 minuta, na tanjuru ćete imati tanjur pun mediteranskog karaktera – pikantno, aromatično i utješno.

ŠPAGETI PUTTANESCA

image
Elena_danileiko/Getty Images

UTORAK

Bilo da ju poslužuješ kao lagano predjelo ili glavno jelo uz komad prepečenog kruha, ova juha će vam pokazati koliko ukusna jednostavnost može biti.

KREM JUHA OD PORILUKA

image
Margouillatphotos/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Ovo jelo je odličan izbor za lagani ručak ili večeru, a može poslužiti i kao toplo predjelo na svečanijem stolu.

PEČENI BATAT PUNJEN FETA SIROM I KELJOM

image
Drong/Getty Images

ČETVRTAK

Pileća krilca idealna su za neformalne večere ili druženja uz film. Priprema je jednostavna, a rezultat su krilca s hrskavom kožicom i sočnim mesom koja nestaju s tanjura brže nego što su se ispekla.

PEČENA PILEĆA KRILCA

image
Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto

PETAK

Ako ste u potrazi za svježim, laganim i ukusnim obrokom koji donosi dašak Meksika na tvoj tanjur – riblji tacosi su pun pogodak.

RIBLJI TACOSI

image
Lauripatterson/Getty Images

SUBOTA

Ovo jelo idealno je za sve prilike – kao toplo predjelo, glavno jelo uz salatu ili čak kao efektan zalogaj na druženjima.

ARANCINI NA PIKANTNOM UMAKU OD RAJČICE

image
Farhad Ibrahimzade/Getty Images

NEDJELJA

U ovom receptu donosimo kako od jednostavnih, ali moćnih sastojaka pripremiti omiljeno jelo iz bakine kuhinje.

DOMAĆI GULAŠ OD PIJETLA

image
Alleko/Getty Images

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
14. travanj 2025 12:10