Pršte okusima

Ovako pripremljene tortilje s junetinom voljet će baš sve generacije

 Hayaship/Getty Images/istockphoto
Operite ruke, uzmite tortilju u ruku i uživajte u svakom zalogaju. Nek sokovi cure...

Vrijeme pripreme: 1 sat
Vrijeme kuhanja: 20 minuta
Broj porcija: 2-4 osobe

TORTILJE S JUNETINOM
Trebat će vam:
500 g junetine nasjeckane na kockice
5 žlica soja sosa
sok jedne limete ili limuna (za marinadu)
3 režnja češnjaka
malo čilija u prahu
1 žličica kumina
1 žličica origana
2 luka ili 4-5 komada mladog luka
1 limun ili limeta
svježi korijander ili peršin
1 veći krastavac
sol i papar
ulje
tortilje

Priprema:
U posudi pomiješajte soja sos, sok limuna ili limete, češnjak koji ste usitnili, čili, kumin i origano. U to dodajte meso nasjeckano na komadiće i pustite da tako stoji barem sat vremena u hladnjaku. Izvadite, odmorite 30-ak minuta pa pecite na masnoći po želji. Za to vrijeme sitno nasjeckajte luk i krastavac. Ubacite u zdjelu, začinite sokom limuna ili limete, dodajte sol i papar i sjeckani svježi korijander ili peršin. Dobro promiješajte. Tortilje zagrijte na tavi na kojoj ste pekli meso, punite ih mesom, lukom i krastavcem te poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
28. travanj 2025 08:40