Opasno dobro

Ovako pripremljeni njoki mogli bi se svidjeti čak i zadrtim mesoljupcima

Tasty homemade vegan gnocchi with fresh vegetables. carrot, zucchini, mushrooms and olive oil, served on a modern ceramic plate, with seasoning and herbs on a blue rustic wooden kitchen or restaurant table, representing a healthy lifestyle, wellbeing and body care, top view with a copy space

 Marko Jan/Getty Images
Tajna je u drugim sastojcima koji će ovom jelu dati bogat okus

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcije: 2 - 4

Trebat će vam:

1 pakiranje njoka
1 luk
1 veća tikvica
2 mrkve
150 g šampinjona
3 režnja češnjaka
1 žličica timijana
sol i papar
ulje

Priprema:

U velikom loncu stavite grijati posoljenu vodu. Na ulju najprije pirjajte luk, nakon 5 minuta dodajte očišćene i nasjeckane šampinjone, a zatim i tanke ploške mrkve te tikvica. Ubacite i protisnuti češnjak. Pirjajte 10-ak minuta, začinite timijanom, soli i paprom. U vrelu vodu sada ubacite njoke i kuhajte dok ne isplivaju na površinu, a zatim ih dodajte povrću na tavi i pirjajte još 5 minuta. Prema potrebi dodatno začinite i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
06. travanj 2025 13:13