GLUTEN BIO

Ove godine za Uskrs napravite bezglutensku pincu, imamo provjereno dobar recept

 Vanesa Pandzic/Cropix
Ekipa iz male zagrebačke specijalizirane trgovine Gluten Bio s nama je podijelila recept za bezglutensku pincu

Trebat će vam:

  • 500 g Schär Mix B brašno
  • 4 jaja
  • 80 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 50 g svinjske masti
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žlice kruškovca
  • 1 kvasac
  • korica od limuna i naranče
  • 100 ml mlakog mlijeka

Priprema:

Kvasac otopite u 100 ml mlijeka, dodajte žlicu šećera i žlicu brašna. Sve namirnice moraju biti sobne temperature.

U ostatak brašna dodajte navedene namirnice i kvasac koji se digao. Miješajte tijesto u mikseru i još ga malo doradite ručno. Ostavite oko sat na toplom da se diže pa premijesite i izradite dvije loptice. Ponovno ostavite da se diže još 30 minuta na toplom.

Pince premažite bjelanjkom, zarežite škarama u obliku križa i pospite pri vrhu šećerom.

Pecite na 160 stupnjeva oko 30 min.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2024 15:00