Odmah skuhajte više

Ovih dana ništa ne prija bolje od tanjura tople juhe, a ova bi vam se posebno mogla svidjeti

 Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto
Ako volite kremaste juhe, tada bi ova mogla biti vaš novi favorit, pogotovo jer vam uz nju neće trebati niša drugo

Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 30 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

1 batat (oko 400 g), oguljen i narezan na kockice
1 glavica cvjetače (oko 500 g), podijeljena na cvjetiće
1 glavica luka, nasjeckana
2 češnja češnjaka, nasjeckana
2 žlice maslinovog ulja
1 l povrtnog temeljca
200 ml kokosovog mlijeka (ili vrhnja za kuhanje)
sol, papar
1 žličica kurkume (po želji)
svježi peršin ili vlasac za dekoraciju

Priprema:

U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i češnjak te pržite dok ne omekšaju. Dodajte batat i cvjetaču, kratko ih prodinstajte i začinite solju, paprom i kurkumom ako koristite. Prelijte povrće povrtnim temeljcem i kuhajte na laganoj vatri 20-25 minuta dok povrće ne omekša. Kuhanu juhu usitnite štapnim mikserom dok ne postane glatka. Umiješajte kokosovo mlijeko ili vrhnje i po potrebi još začinite. Poslužite toplu juhu uz svježi peršin ili vlasac za dekoraciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:07