VOLIMO!

Ovo gusto, bogato jelo dokaz je za dobar ručak uopće nije potreban komad mesa

 Los_angela/Getty Images
Curry od špinata i slanutka zvuči kao više nego dobra ideja za brzi ručak usred tjedna

Trebat će vam:

2 žlice maslinovog ulja

1 manji luk (sitno nasjeckan)

3 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)

1 žlica svježeg naribanog đumbira

1 žličica mljevenog kumina

1 žličica mljevenog korijandera

1 žličica kurkume

½ žličice čilija u prahu (ili više po ukusu)

1 žličica garam masale (po želji)

1 konzerva (400 g) nasjeckanih rajčica

1 konzerva (400 g) slanutka, ocijeđenog i ispranog

200 ml kokosovog mlijeka

100 g svježeg špinata

sol i papar po ukusu

svježi korijander

sok ½ limuna

Priprema:

U velikoj tavi ili loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte 4-5 minuta dok ne omekša. Ubacite češnjak i đumbir te pirjajte još jednu minutu. Dodajte kumin, korijander, kurkumu, čili i garam masalu te pržite još 30 sekundi, dok začini ne zamirišu. Umiješajte nasjeckane rajčice i kuhajte 5 minuta, povremeno miješajući. Dodajte slanutak i kokosovo mlijeko, smanjite vatru i kuhajte 10 minuta. Ubacite špinat i kuhajte još 2-3 minute dok ne uvene. Začinite solju, paprom i limunovim sokom. Poslužite toplo, posuto svježim korijanderom, uz rižu ili kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. ožujak 2025 07:22