
Trebat će vam:
2 žlice maslinovog ulja
1 manji luk (sitno nasjeckan)
3 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
1 žlica svježeg naribanog đumbira
1 žličica mljevenog kumina
1 žličica mljevenog korijandera
1 žličica kurkume
½ žličice čilija u prahu (ili više po ukusu)
1 žličica garam masale (po želji)
1 konzerva (400 g) nasjeckanih rajčica
1 konzerva (400 g) slanutka, ocijeđenog i ispranog
200 ml kokosovog mlijeka
100 g svježeg špinata
sol i papar po ukusu
svježi korijander
sok ½ limuna
Priprema:
U velikoj tavi ili loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte 4-5 minuta dok ne omekša. Ubacite češnjak i đumbir te pirjajte još jednu minutu. Dodajte kumin, korijander, kurkumu, čili i garam masalu te pržite još 30 sekundi, dok začini ne zamirišu. Umiješajte nasjeckane rajčice i kuhajte 5 minuta, povremeno miješajući. Dodajte slanutak i kokosovo mlijeko, smanjite vatru i kuhajte 10 minuta. Ubacite špinat i kuhajte još 2-3 minute dok ne uvene. Začinite solju, paprom i limunovim sokom. Poslužite toplo, posuto svježim korijanderom, uz rižu ili kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....