SJAJNA KOMBINACIJA

OVO MORATE ISPROBATI: Jajopalačinke s humusom od patlidžana za savršen doručak

 Berislava Picek/Cropix
Jedan od tri jesenska prijedloga za doručke naše Nastasje je i ova genijalna palačinka

Trebat će vam:

240 g patlidžana (ispadne oko 145 g kad se ispeče)
250 g skuhanog slanutka
1 manji češanj češnjaka
2 žlice limunova soka
1 žlica tahini paste
2 žlice soja sosa
2-3 žlice maslinova ulja
2 jaja
2 žličice pirova brašna
malo soli
+ par šnita pureće šunke i sezonsko povrće

Priprema:

Patlidžan u komadu stavite peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta. Zatim ga, dok je još topao, prerežite i žlicom izdvojite unutrašnji dio. Prebacite u sjeckalicu sa skuhanim slanutkom ispranim pod toplom vodom, protisnutim češnjakom, soja sosom, limunovim sokom i maslinovim uljem. Izradite kremasti i glatki namaz pa ga prebacite u posudicu i stavite u hladnjak. Umutite jaja s malo brašna i soli i ispecite dvije velike tanke palačinke. Kad se ohlade, premažite ih humusom od patlidžana, posložite kriške pureće šunke, napunite sa sezonskim povrćem i preklopite u trokut. Servirajte s još svježeg sezonskog povrća i čašom kefira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 12:02