ŠTO KUHATI?

Ovog tjedna kuhamo mesni ragu s mekim njokima, juhu s krumpirom i keljom i brokulu koja će se svidjeti i izbirljivima

Osim toga, neki od favorita su nam slasna rebarca, mesne okruglice i krumpirići sa sirom i slaninom...

Kelj varivo ili gusta bogata juha, tjestenina s brokulom, ali pripremljena tako da se svima za stolom svidi i rebarca samo su neka od jela s ovotjednog menija koja nas posebno vesele. Tu su još i mesne okruglice, koje su uvijek dobra ideja, pizza s lososom za malo drugačije uživanje, krumpirići s topljenim sirom i slaninom uz koje vam neće trebati ništa drugo i bogati mesni ragu s finim njokima koji se tope u ustima. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Ako ste na tržnici ili u supermarketu kupili glavicu kelja za varivo, svakako razmislite da skuhate upravo ovo. Kremasto je, zadrži i krumpir i kobasice i svidjet će se čak i onima koji nisu veliki fanovi jela na žlicu, a ni kelja.

KREMASTA JUHA S KOBASICAMA, KELJOM I KRUMPIRIMA

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Osim s bosiljkom i drugim aromatičnim začinskim biljem, pesto možete napraviti i s brokulom. Dodajte i šaku orašastih plodova, sir po želji, sve dobro začinite i poslužite uz tjesteninu.

TJESTENINA S PESTO UMAKOM OD BROKULE I SIROM

image
Kritchai Chaibangyang/Getty Images

SRIJEDA

Tko kaže da fina rebarca na meniju ne mogu biti i usred tjedna? Ovog puta radimo ih s barbecue umakom, kako bi bila što bogatija okusom, sočnija i slasnija.

REBARCA S ROŠTILJ-UMAKOM

image
Rudisill/Getty Images

ČETVRTAK

Mesne okruglice jedan su nam od zicera s tjednog menija. Radimo ih već gotovo napamet, od junetine i još nekoliko sastojaka, a zatim ubacujemo u umak od rajčice i poslužujemo s pire krumpirom.

MESNE OKRUGLICE S PERŠINOM I RAJČICAMA

image
Nadezhda_nesterova/Getty Images

PETAK

Što kažete na riblju pizzu? Tijesto ovog puta nadjenite krem sirom ili ricottom, dodajte losos i mozzarellu, u kombinaciju ubacite još nekoliko sastojaka i napravite slasni ručak koji će se svidjeti svima za stolom.

PIZZA S LOSOSOM

image
Lcc54613/Getty Images

SUBOTA

Ovi krumpirići toliko su moćni, bogati i zasitni da će biti dovoljni sami za sebe, ali ih, naravno, uvijek možete poslužiti i uz ribu, meso ili, jednostavno, hladno pivo.

KRUMPIRIĆI S TOPLJENIM CHEDDAROM I HRSKAVOM SLANINOM

image
Isabella Gonsales Oliveira/Getty Images

NEDJELJA

Nedjelja je dan kada se posebno volimo počastiti pa tako ove radimo bogati, gusti mesni ragu i poslužujemo ga uz krumpirove njoke. Toliko je slastan da je najbolji savjet koji vam možemo dati taj da na stol obavezno stavite i kruh, kako bi se njime skupljali ostaci iz tanjura i lonca.

RAGU S KRUMPIROVIM NJOKIMA

image
Mariha-kitchen/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
27. ožujak 2025 18:26