
Kelj varivo ili gusta bogata juha, tjestenina s brokulom, ali pripremljena tako da se svima za stolom svidi i rebarca samo su neka od jela s ovotjednog menija koja nas posebno vesele. Tu su još i mesne okruglice, koje su uvijek dobra ideja, pizza s lososom za malo drugačije uživanje, krumpirići s topljenim sirom i slaninom uz koje vam neće trebati ništa drugo i bogati mesni ragu s finim njokima koji se tope u ustima. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Ako ste na tržnici ili u supermarketu kupili glavicu kelja za varivo, svakako razmislite da skuhate upravo ovo. Kremasto je, zadrži i krumpir i kobasice i svidjet će se čak i onima koji nisu veliki fanovi jela na žlicu, a ni kelja.
KREMASTA JUHA S KOBASICAMA, KELJOM I KRUMPIRIMA
UTORAK
Osim s bosiljkom i drugim aromatičnim začinskim biljem, pesto možete napraviti i s brokulom. Dodajte i šaku orašastih plodova, sir po želji, sve dobro začinite i poslužite uz tjesteninu.
TJESTENINA S PESTO UMAKOM OD BROKULE I SIROM
SRIJEDA
Tko kaže da fina rebarca na meniju ne mogu biti i usred tjedna? Ovog puta radimo ih s barbecue umakom, kako bi bila što bogatija okusom, sočnija i slasnija.
ČETVRTAK
Mesne okruglice jedan su nam od zicera s tjednog menija. Radimo ih već gotovo napamet, od junetine i još nekoliko sastojaka, a zatim ubacujemo u umak od rajčice i poslužujemo s pire krumpirom.
MESNE OKRUGLICE S PERŠINOM I RAJČICAMA
PETAK
Što kažete na riblju pizzu? Tijesto ovog puta nadjenite krem sirom ili ricottom, dodajte losos i mozzarellu, u kombinaciju ubacite još nekoliko sastojaka i napravite slasni ručak koji će se svidjeti svima za stolom.
SUBOTA
Ovi krumpirići toliko su moćni, bogati i zasitni da će biti dovoljni sami za sebe, ali ih, naravno, uvijek možete poslužiti i uz ribu, meso ili, jednostavno, hladno pivo.
KRUMPIRIĆI S TOPLJENIM CHEDDAROM I HRSKAVOM SLANINOM
NEDJELJA
Nedjelja je dan kada se posebno volimo počastiti pa tako ove radimo bogati, gusti mesni ragu i poslužujemo ga uz krumpirove njoke. Toliko je slastan da je najbolji savjet koji vam možemo dati taj da na stol obavezno stavite i kruh, kako bi se njime skupljali ostaci iz tanjura i lonca.
Komentari