7 JELA ZA 7 DANA

Ovog tjedna za ručak napravite jaja sa šparogama, povrće na žlicu i svinjetinu u brzom umaku

 Deposit Photo
Ovotjedni meni ispunjen je jednostavnim, proljetnim jelima koja se pripremaju brzinski, a isto tako i nestaju s tanjura

Ovotjedni meni započinjemo pravim proljetnim klasikom i radimo jaja sa šparogama iz pećnice za pripremu kojih će vam trebati tek nekoliko sastojaka. Nastavljamo brzom tjesteninom s mladim lukom i tunom, a zatim u srijedu radimo gusto povrće na žlicu. U četvrtak kuhamo proljetni ječam sa sezonskim zelenjem. Odaberite hoćete li mu dodati blitvu, špinat, koprivu ili možda kakav dobar pesto od medvjeđeg luka i u kratkom vremenu uživajte u kremastom ručku.

Krajem tjedna odlučili smo se napraviti riblje polpete s grah salatom, no dobra opcija bit će i ona od krumpira ili neki drugi, jednostavan prilog po želji. U subotu radimo slasna krilca iz pećnice od samo nekoliko sastojaka, a u nedjelju svinjetinu u bogatom povrtnom umaku. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

JAJA SA ŠPAROGAMA

image
Deposit Photo

UTORAK

TJESTENINA S TUNOM

image
Deposit Photo

SRIJEDA

POVRĆE ZA ŽLICU

image
Deposit Photo

ČETVRTAK

PROLJETNI JEČAM

image
Deposit Photo

PETAK

RIBLJE POLPETE S GRAH SALATOM

image
Brent Hofacker

SUBOTA

SLASNA PILEĆA KRILCA

image
David Kadlec

NEDJELJA

SVINJETINA U UMAKU OD POVRĆA

image
Ezume Images

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
01. travanj 2025 19:34