Za tijesto će vam trebati:
1 kg oštrog brašna
2 jaja
1 žlica masti
sol
mlaka voda
Za nadjev:
1 kg jabuka
šećer
Za premaz:
vrhnje ili rastopljena mast s vrhnjem
Priprema:
Zamijesite mekano tijesto od navedenih sastojaka tako da se ne lijepi za prste i ostavite da odstoji barem pola sata. Platneni stolnjak posipajte s malo brašna i na njemu razvucite tijesto da bude što tanje i obrežite rubove. Jabuke naribajte i ocijedite stiskajući ih rukom i dodajte šećera po želji. Stavite nadjev s jedne i druge strane tijesta (20-30 cm sa svake strane). Preklopite praznu stranu i poškropiti rastopljenom mašću. Zatim tijesto podijelite na komade željene veličine režući rubom tanjura za kavu (mora biti tanki rub tanjura). Stavite u namašćen i pobrašnjen lim (protvanj) za pečenje. Prije stavljanja u pećnicu štruklje premažite vrhnjem ili rastopljenom mašću pomiješanom s vrhnjem. Pecite oko 45 minuta na 180˚C odnosno dok ne porumene.
PRIČU O TAJNAMA KALNIČKE KUHINJE PROČITAJTE OVDJE.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....