TALIJANSKI KLASIK

Paglia e fieno tjestenina: Evo kako se priprema tradicionalno talijansko jelo iz Siene

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Tjestenina s kuhanom šunkom, vrhnjem i sirom savršeno je utješno jelo u svako doba godine

Trebat će vam:

500 g zelenih rezanaca i klasičnih žutih rezanaca
100 g kuhane šunke
50 g graška
100 ml vrhnja
100 ml pilećeg temeljca (opcionalno - ako se ne stavlja temeljac, onda se količina vrhnja udvostruči)
20 g sira Parmigiano Reggiano
sol
papar
peršin

Priprema:

U tavi nakratko zapecite šunku na maslacu i dodajte grašak. Dodajte pileći temeljac i vrhnje. Popaprite i dodajte sjeckani peršin. Sve malo ukuhajte pa dodajte skuhanu tjesteninu i Parmigiano Reggiano. Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
16. travanj 2025 04:54