DOBRA IDEJA

Par ili dva kobasica i kiseli kupus mogu biti itekako dobar ručak, evo kako ga pripremiti

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Ovaj ručak dobar je primjer kako od malo sastojaka napraviti baš dobro, bogato jelo

Trebat će vam:

1 luk

400 g kiselog kupusa

2-4 para kobasica

lovorov list

1 žličica crvene mljevene paprike

sol i papar

ulje ili mast

voda ili mesni ili povrtni temeljac

Priprema:

Na tavi zagrijte ulje pa dodajte sitno sjeckani luk. Pustite da se pirja dok ne poprimi boju, a zatim dodajte kiseli kupus. Ubacite lovorov list, podlijte s malo temeljca ili vode, dodajte crvenu papriku, sol i papar pa krčkajte 10-ak minuta. Zatim na sve zajedno stavite kobasice, pokrijte poklopcem i prebacite u pećnicu. Pecite 30-ak minuta na 200 stupnjeva ili dok kobasice nisu gotove. Najbolje je sve pripremati u tavi koja može u pećnicu, ali ako je nemate, uvijek prije stavljanja u pećnicu hranu možete prebaciti u posudu za pečenje pa sve zajedno prekriti folijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
17. travanj 2025 16:13