Pasta Puttanesca

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 1

Sastojci

  • 2 jušne žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mala čili papričica (očišćena od koštica i nasjeckana)
  • 100 g narezanih otkoštenih zelenih maslina
  • 100 g narezanih otkoštenih crnih maslina
  • 6 suhih rajčica
  • 2 jušne žlice kapara
  • 400 g pasiranih rajčica
  • 400 g špageta
  • 2 jušne žlice fino ribanog parmezana
  • bosiljak

Priprema

1. korak

U širokoj plitkoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje i na njemu kratko popržite sitno sjeckani češnjak i chili. Dodajte otkoštene masline, sušene rajcice, kapare i pasiranu rajčicu te miješajući kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta. Dodajte sol i papar.

2. korak

U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama proizvođača. Kad je kuhana ocijedite je i umiješajte u zdjelu s umakom. Sve dobro izmiješajte. Dodajte malo maslinova ulja, bosiljak i parmezan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 21:31