SLAVONSKI RECEPT

Pašteta od čvaraka

 Matija Turkalj
Još s domaćim kruhom, savršeno!

Trebat će vam:

160 g čvaraka
2 češnja češnjaka
1 manja glavica crvenog luka
sol
papar
ljuta i slatka crvena mljevena paprika

Matija Turkalj

Čvarke, češnjak i crveni luk sameljite u mašini za meso. Mljevenim čvarcima dodajte začine po želji i ukusu te sve zajedno dobro promiješajte. Poslužite na propečenom kruhu.

Jeste li znali?

Državni Zavod za intelektualno vlasništvo 2009. godine izdao je patent kojim su čvarci stekli status autohtonog slavonskog proizvoda s geografskim podrijetlom.

*Ovo jelo specijalitet je Udruge kuhara grada Orahovice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
02. travanj 2025 02:42