ISTARSKA JELA

Pasticcio od barbuna i blitve sa šafranom

 Berislava Picek / Hanza Media
RECEPT: Batelina, Banjole

Blitvu skuhajte s krumpirom i “pofrigajte” na maslinovom ulju i češnjaku. Izmiksajte s bjelanjkom i razvucite taj “pire” na papir za pečenjei zapecite na 10 min na 180°C. Barbun filetirajte i otkoštite. Središnju kost posolite i pobrašnite pa pržite u dubokom ulju dok ne postane hrskava. Umak napraviti od ribljeg temeljca, mažurana i maslaca. Pri kuhanju dodajte malo vina. Barbun položite u umak i pustite da kuha par minuta. Nemojte okretati. Izvaditi filete i dodajte šafran u umak pa reducirajte isti. Kod posluživanja složiti list blitve, filet barbuna, blitvu, ponovno filet barbuna i prelijte umakom. Hrskavu kost položite na vrh kao jestivi ukras.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
07. travanj 2025 22:51