Pereci s kimom i makom

 Berislava Picek / Hanza Media

Sastojci:

1 kg oštrog brašna
10 žlica kiselog vrhnja
1 maslac
1 kocka svježeg kvasca
1,5 dl mlijeka

Zagreb, 220916.
Domace grickalice pripremila je Mateja Domitrovic, urednica u Dobroj hrani. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Kvasac rastopiti u mlakom lijeku. Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka te pomoću kalupa za perece oblikovati tijesto. Staviti perece na papir za pečenje na pleh za pečenje, premazati ih žumanjkom, posuti solju, kimom, makom, sezamom, po vašoj želji. Peći na 180 Celzijevih stupnjeva dok ne dobiju boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
30. travanj 2025 13:24