PROZRAČNE SMOTANE DIVOTE

Pierogi s nadjevom od kupusa

 Getty Images/iStockphoto
Nikako ne diskriminiramo kada su u pitanju bilo kakve formacije od tijesta. Dajte nam tanjur bilo čega zamotanog u škrobno tijesto i navalit ćemo kao da ne postoji sutra. Ali jedna od zvijezda na nebu tijesta sjaji jače nego ostale: jednostavni pierogi ili varenyky. Ovi prozračni smotuljci postaju još ukusniji umotani u svilenkasti umak od maslaca s prilogom od karameliziranog luka i punomasnog vrhnja.

Trebat će vam:

tijesto za pierogi
1 luk
2 češnja češnjaka
1 žlica maslaca
1 mala glavica mladog kupusa
sol i papar

Vareniki with cabbage ( dumplings ) , pierogi before boiling - traditional Ukrainian food
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Luk i češnjak sitno nasjeckajte te ih prepržite na maslacu. Kupus naribajte na mandolinu te dodajte i njega. Posolite i popaprite. Dinstajte dok kupus u potpunosti ne povene. Razvaljajte tijesto, režite oblikom krugove i stavljajte nadjev. Rubove premažite s malo bjelanjka pa ih dobro spojite prstima. Kuhajte ih u vreloj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Zatim skuhane pierogije bacite na tavicu, na malo maslinova ulja, i prepržite sa svake strane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 23:30