Pikantno varivo od graha

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 60 dkg junetine
  • 200 ml mesnog temeljca
  • češnjak
  • brašno
  • 50 dkg pelata
  • 40 dkg mješavine graha i graška
  • ulje, sol, papar
  • 1 chilli
  • 1 luk

Priprema

1. korak

Luk sitno nasjeckati pa propirjati na ugrijanom ulju. Malo posoliti i na srednje jakoj vatri pržiti dok ne omekša. Dodati meso narezano na male kockice, posoliti, popapriti te sve zajedno pržiti, po potrebi miješajući dok ne ispari sva tekućina koju će pustiti meso.

2. korak

Potom umiješati protisnuti češnjak i narezanu svježu zelenu ljutu papriku. Čim jelo pusti miris, dodati nasjeckanu pelati rajčicu, uliti toliko mesne juhe da pokrije sve sastojke, a po želji dodati i narezanu svježu crvenu ljutu papričicu. Sve zajedno dobro promiješati pa kuhati 60-ak minuta.

3. korak

Posebno izmiješati 100 ml vode sa kukuruznim brašnom i tu mješavinu dodati mesu. Na kraju primiješati kuhani crveni grah iz konzerve i grašak. Prokuhati još 10-ak minuta i odmah poslužiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
02. svibanj 2025 04:37