Sočan spoj

Pileća prsa s koromačem i šparogama

 Vedran Peteh/Cropix
Iako šparoge često jedemo samo s par kapi maslinovog ulja, u ovoj kombinaciji jednako lijepo dolaze do izražaja

U novom, proljetnom broju magazina Dobra hrana, koji je u prodaji na kioscima i u trgovinama od 10. travnja, donosimo vam brojne teme, reportaže i recepte ilustrirane prekrasnim fotografijama naših fotografa agencije Cropix. Među njima je i reportaža iz berbe šparoga s otoka Paga na koju nas je poveo neumorni berač Tvrtko iz Novalje. Njegov "ulov" smo i skuhali, pa vam donosimo i nekoliko zaista ukusnih recepata, među kojima su i pileća prsa s koromačem i šparogama koji vam donosimo u nastavku. Sve ostale, kao i priču o našoj paškoj avanturi čitajte u našem novom kolekcionarskom izdanju.

PILEĆA PRSA S KOROMAČEM I ŠPAROGAMA

Trebat će vam:
1 pileća prsa
maslinovo ulje
manji korijen koromača
1 veći mac šparoga
bijelo vino

Priprema:
Na maslinovom ulju ispecite posoljena pileća prsa u komadu na laganoj vatri. Kada se meso ispeče, izvadite ga i umotajte u foliju da odmori. U istu tavu dodajte tanko narezani koromač i očišćene šparoge, a čim počnu omekšavati, vratite meso natrag u tavu i podlijte bijelim vinom (može i prošekom). Kad alkohol ishlapi, dodajte temeljac od šparoga (isti kao za raviole, vidi recept) te, nakon što prokuha i reducira se, umiješajte kockicu hladnog maslaca kako bi se umak emulgirao. Pileća prsa naštitati????? kad se odmore te ih vratiti u tavu samo da se oblože gotovim umakom prije serviranja. Na kraju, dodatno začinite ružičastim paprom.

image
Kreativno rješenje Vesna Veselić, Fotografija Tomislav Krišto/Cropix

Ne propustite! Novo kolekcionarsko izdanje magazina Dobra hrana na 204 stranice u prodaji je od četvrtka, 10. travnja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
10. travanj 2025 13:13