
U novom, proljetnom broju magazina Dobra hrana, koji je u prodaji na kioscima i u trgovinama od 10. travnja, donosimo vam brojne teme, reportaže i recepte ilustrirane prekrasnim fotografijama naših fotografa agencije Cropix. Među njima je i reportaža iz berbe šparoga s otoka Paga na koju nas je poveo neumorni berač Tvrtko iz Novalje. Njegov "ulov" smo i skuhali, pa vam donosimo i nekoliko zaista ukusnih recepata, među kojima su i pileća prsa s koromačem i šparogama koji vam donosimo u nastavku. Sve ostale, kao i priču o našoj paškoj avanturi čitajte u našem novom kolekcionarskom izdanju.
PILEĆA PRSA S KOROMAČEM I ŠPAROGAMA
Trebat će vam:
1 pileća prsa
maslinovo ulje
manji korijen koromača
1 veći mac šparoga
bijelo vino
Priprema:
Na maslinovom ulju ispecite posoljena pileća prsa u komadu na laganoj vatri. Kada se meso ispeče, izvadite ga i umotajte u foliju da odmori. U istu tavu dodajte tanko narezani koromač i očišćene šparoge, a čim počnu omekšavati, vratite meso natrag u tavu i podlijte bijelim vinom (može i prošekom). Kad alkohol ishlapi, dodajte temeljac od šparoga (isti kao za raviole, vidi recept) te, nakon što prokuha i reducira se, umiješajte kockicu hladnog maslaca kako bi se umak emulgirao. Pileća prsa naštitati????? kad se odmore te ih vratiti u tavu samo da se oblože gotovim umakom prije serviranja. Na kraju, dodatno začinite ružičastim paprom.
Ne propustite! Novo kolekcionarsko izdanje magazina Dobra hrana na 204 stranice u prodaji je od četvrtka, 10. travnja!
Komentari
0