FINO!

Piletina sa soja sosom, medom, đumbirom i češnjakom za malo drugačiji ručak

 Anna_shepulova/Getty Images/istockphoto
Ova kombinacija idealno se slaže uz jednostavno kuhanu rižu ili rezance

Trebat će vam:

8 pilećih zabataka (batak + zabatak s kostima i kožom)

sol i papar po ukusu

sezam za posipanje (po želji)

mladi luk za dekoraciju

Za marinadu/glazuru:

4 žlice sojina umaka

2 žlice meda

1 žlica smeđeg šećera

2 žlice jabučnog octa

2 žlice teriyaki umaka

2 češnja češnjaka (sitno naribana)

1 žličica naribanog đumbira

1 žlica suncokretova ulja

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke za marinadu. Pileće zabatke posolite i popaprite, pa ih stavite u marinadu. Pokrijte i ostavite u hladnjaku barem 1 sat (može i preko noći). Zagrijte pećnicu na 200 °C. Piletinu složite u lim za pečenje s kožom prema gore pa je pecite 35 do 40 minuta, povremeno premazujući preostalom marinadom. Pred kraj pojačajte na 220 °C ili uključite opciju grila kako bi se kožica zapekla i postala ljepljiva i hrskava. Pospite sezamom i svježim mladim lukom. Poslužite s rižom ili povrćem po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
31. ožujak 2025 09:22