
Trebat će vam:
8 pilećih zabataka (batak + zabatak s kostima i kožom)
sol i papar po ukusu
sezam za posipanje (po želji)
mladi luk za dekoraciju
Za marinadu/glazuru:
4 žlice sojina umaka
2 žlice meda
1 žlica smeđeg šećera
2 žlice jabučnog octa
2 žlice teriyaki umaka
2 češnja češnjaka (sitno naribana)
1 žličica naribanog đumbira
1 žlica suncokretova ulja
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke za marinadu. Pileće zabatke posolite i popaprite, pa ih stavite u marinadu. Pokrijte i ostavite u hladnjaku barem 1 sat (može i preko noći). Zagrijte pećnicu na 200 °C. Piletinu složite u lim za pečenje s kožom prema gore pa je pecite 35 do 40 minuta, povremeno premazujući preostalom marinadom. Pred kraj pojačajte na 220 °C ili uključite opciju grila kako bi se kožica zapekla i postala ljepljiva i hrskava. Pospite sezamom i svježim mladim lukom. Poslužite s rižom ili povrćem po želji.
Komentari
0