DObra ideja

Pita s povrćem i listovima za savijače koju možete jesti i toplu i hladnu

 Alexeyborodin/Getty Images/istockphoto
Ako vam ponestaje ideje što pripremiti za ručak, a da bi moglo "poslužiti" i za večeru, ovo je recept za vas.

Priprema: 45 minuta • Pečenje: oko 20 minuta • Porcija: 4

Sastojci:

  • 5 listova za savijače
  • 1 luk
  • 100 g šampinjona
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 manja glavica cvjetače
  • 4-5 žlica slatkog vrhnja
  • 1-2 grančice timijana
  • sol i papar
  • svježi peršin
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice maslaca
  • sol i papar

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte na listiće nasjeckane šampinjone i protisnuti češnjak pa pirjajte još 10-ak minuta. Ubacite i timijan, sol i papar.

Glavicu cvjetače razlomite i kuhajte je 20-ak minuta dok ne omekša. Kada omekša, dodajte je gljivama, kratko pirjajte pa dodajte slatko vrhnje. Pustite da se stvori umak.

Dno posude za pečenje premažite otopljenim maslacem, na dno stavite tri lista za savijače koje ste premazali maslacem i prilagodite ih posudi za pečenje. Dodajte nadjev, a zatim i ostatak kora za savijače premazanih s maslacem. Rukama ih možete zgužvati ili jednostavno presavinuti.

Pecite na 200 stupnjeva oko 20-ak minuta. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
21. travanj 2025 23:33