Pogača s masti

 Privatna arhiva

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 1 kocka kvasca
  • mlaka voda
  • 2 žličice šećera
  • 2 žličice soli
  • 5-6 šnita slanine
  • 2-3 kobasice narezane na komadiće
  • 1 kg brašna
  • mast

Priprema

1. korak

Jednu kockicu kvasca razmutiti u malo mlake vode i dvije žličice šećera. Kada se kvasac digne, zamijesiti tijesto s kilogramom brašna i posoliti sa 2 žličice soli. Dobro

umijesiti, ostaviti pola sata tijesto da se digne.

2. korak

Premijesiti i staviti u tepsiju. Nožem izrezati kocke i staviti peći oko sat vremena. Kada je pogača pečena, gornju koru lagano odrezati nožem (tako da dobijete poklopac od kruha).

3. korak

Pečenu pogaču izrezati na kocke (5×5). Ispeći slaninu na masti, pa vrelu mast preliti

preko pogače, pa poslagati po njoj slaninu i pečene kobasice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
06. travanj 2025 21:29