TJEDNI MENI

Pohani sir, slasna krilca i dva gulaša samo su neka od jela koja kuhamo ovog tjedna

Osim toga, radimo i njoke s mesnim umakom, paštetu od lososa i krvavice

Tjedan započinjemo klasikom koji već dugo nismo pripremali - pohanim sirom. Nastavljamo ljutkastim pilećim krilcima s umakom od vrhnja, zatim radimo njoke s mesnim umakom, a ovog tjedna na meniju su i dva gulaša - klasični juneći i poljski s kiselim kupusom. Radimo još i paštetu od dimljenog lososa i krem sira te krvavice s krumpirom. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Kad ste zadnji put jeli pohani sir? Ovo utješno jelo idealno je za hladan ponedjeljak, a najbolje od svega, servirati ga možete u sendviču, uz prilog po želji, pa čak i u tortilji...

POHANI SIR

image
Stockfotocz/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Amerikanci krilca pripremljena na ovaj način obožavaju. Najprije ih dobro zaljute, a zatim poslužuju uz umak na bazi kiselog vrhnja.

BUFFALO PILEĆA KRILCA S RANCH UMAKOM

image
Emmanuel Perez/Getty Images

SRIJEDA

Umjesto klasične duguljaste tjestenine, bogati, gusti, mesni umak poslužite uz njoke, a ako vam nešto i ostane, slobodno sve ubacite u vatrostalnu posudu, pospete poštenom količinom sira pa zapečete.

NJOKI S MESNIM UMAKOM

image
Alleko/Getty Images

ČETVRTAK

Poljski gulaš nešto je drugačiji od onog na koji smo navikli, jer se za pripremu koristi i svinjetina i kobasice, ali i kiseli kupus. Bogat je, slastan i najbolje se slaže uz krišku kruha, ali ga poslužiti možete i uz pire krumpir ili knedle od kruha.

BIGOS - POLJSKI GULAŠ

image
Nataly Hanin/Getty Images

PETAK

Brz i jednostavan, a ukusan ručak, ali i doručak ili večera može biti i pašteta od dimljenog lososa. Najbolja je kada se posluži uz krišku teškog, zasitnog raženog kruha, ali dobra opcija bit će i hrskavi tost.

PAŠTETA OD DIMLJENOG LOSOSA I KREM SIRA

image
Maksims Grigorjevs/Getty Images

SUBOTA

A kako napraviti dobar klasičan gulaš? Recept za juneći s krumpirom donosimo u nastavku i, baš kao i kod poljske varijante, poslužiti ga možete uz različite priloge, od knedla od kruha do palente.

GULAŠ

image
Drong/Getty Images

NEDJELJA

Krvavice s krumpirom i kiselim zeljem pravo su zimsko jelo i točno ono što nam treba na ove, još uvijek hladne dane. Sve što će vam uz ovo jelo trebati je samo čaša dobrog vina.

KRVAVICE S KRUMPIROM I KISELIM ZELJEM

image
Vikif/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. veljača 2025 11:54