Kako je ovo dobro

Popečci od oslića sa začinskim biljem i đumbirom

 Berislava Picek/Cropix
Super ideja za dane kad vam se jede riba na malo drugačiji način

Ako ste se zasitili kasika - ribe pečene u tavi ili pećnici uz koju ćete poslužiti kuhani slani krumpir ili blitvu i krumpir po onom dobrom starom dalmatinskom receptu, možda će vas zanimati kako od ribe kao što je oslić možete napraviti i popečke. Ovi su slasni i aromatični, te brzo gotovi, a dobra ideja mogu biti i neki od ovih recepata. Koji god da odaberete, sigurni smo kako ćete im se rado vraćati.

POPEČCI OD OSLIĆA SA ZAČINSKIM BILJEM I ĐUMBIROM

Trebat će vam:
700 g oslića
svježi kopar
svježa menta
timijan
svježi vlasac
25 g svježe naribanog đumbira
korica 1 limuna
malo limunova soka
1 žlica jogurta
malo kima, po želji
2 jaja
30 g krušnih mrvic
1 žlica ulja
1-2 žlice brašna
sol i papar
1 češanj protisnutog češnjaka

Priprema:
Oslić natrgajte ili narežite na manje komade. Kopar, mentu i vlasac sitno nasjeckajte. Češnjak protisnite, a đumbir ogulite pa naribajte. Limunovu koricu naribajte, pa iscijedite i sok pola limuna.

U posudu stavite ribu, dodajte sitno narezane svježe začine, đumbir, limunov sok i koricu, protisnuti češnjak, jogurt, jaja, mrvice, sol i papar te brašno. Sve dobro izmiješajte. Zatim smjesu prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na pola sata. Radite kuglice veličine loptica za golf, a zatim ih prepržite na vrućem ulju. Pecite ih svega 5 minuta okrečući ih sa svih strana da dobiju lijepu zlatnu boju. Poslužite uz omiljenu salatu i dip.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. veljača 2025 13:51