TOPLO I NA ŽLICU

Poriluk, šunka i kukuruz u izdašnoj juhi s bijelim vinom i kiselim vrhnjem

 Vladlenaazima
Raskošnoj juhi od kukuruza dodali smo poriluk i šunku, dodatno je obogatili kiselim vrhnjem pa stvorili omiljeno jesensko jelo na žlicu

Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 20 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

60 g luka
200 g šunke
30 g maslaca
500 g poriluka
500 ml povrtnog temeljca
50 ml bijelog vina
2 klipa kukuruza
1 krumpir
2 žlice kiselog vrhnja
250 ml vrhnja za kuhanje
malo peršina
naribani sir za posipanje
sol i papar

Priprema:

Skuhajte kukuruz i odvojite sjemenke od klipa. Krumpir ogulite i narežite na kockice pa skuhajte u slanoj vodi. Nasjeckajte luk, očistite i na kolutiće nasjeckajte poriluk. Luk malo prepržite na maslacu, dodajte poriluk, malo prepržite i zalijte temeljcem. Kuhajte dok poriluk ne omekša. Ulijte bijelo vino i pustite da zavre. Posolite, popaprite, dodajte polovicu kukuruza i kuhani, ocijeđeni krumpir. Sve usitnite štapnim mikserom ili u blenderu, dodajte vrhnje za kuhanje. Pustite još jednom da zavre, prema potrebi začinite, dodajte sjeckani peršin i ostatak kukuruza. Šunku nasjeckajte. Juhu podijelite po tanjurima, na sredinu svakog stavite šunku, posipajte naribanim sirom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2024 02:40