Odlična kombinacija

Potpuno drugačija juha od piletine idealna za trenutke kad vam treba ručak za dva dana

 5ph/Getty Images
Juha s piletinom, kukuruzom i mahunama svidjet će se svima koji vole konkretnija jela na žlicu, ali ljeti izbjegavaju gulaš i grah

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 15 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:

1 žlica maslinovog ulja
1 crvena paprika
vezica mladog luka
2 režnja češnjaka
2 žličice dimljene paprike
¼ žličice soli
¼ žličice papra
450 g bijelog graha iz konzerve
1 l pilećeg temeljca
150 g kukuruza (smrznutog, svježeg ili konzerviranog)
400 g kuhane piletine
110 g mahuna (svježih, smrznutih ili konzerviranih)
1 manja tikvica
svježi kopar
sok 1 limete

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u loncu za juhu na srednje jakoj vatri. Dodajte usitnjenu papriku i pirjajte 3-5 minuta dok ne počne omekšavati. Dodajte bijele dijelove mladog luka (ne bacajte zelene dijelove), usitnjeni češnjak, dimljenu papriku, sol, papar i promiješajte. Kuhajte još dvije minute ili dok češnjak ne pusti miris, a luk malo ne omekša. U lonac dodajte bijeli grah i pileći temeljac. Počnite s četiri šalice, a zatim dodajte još ako je potrebno, ovisi koliko želite gustu juhu. Pustite da prokuha pa smanjite vatru na srednju i kuhajte grah oko pet minuta, samo da se juha malo zgusne od graha. U lonac dodajte kukuruz, kuhanu piletinu, mahune i tikvice, sve promiješajte i kuhajte još 2-3 minute ili dok se mahune i tikvice ne skuhaju po vašoj želji. Probajte začine i prilagodite ih po potrebi. Umiješajte kopar, sok limete i zelene dijelove mladog luka. Poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 06:58