BLAST FROM THE PAST

Poznati chefovi otkrili su nam kako jednostavno iskoristiti ostatke božićnih kolača

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
Igor Gudac, Marijo Mihelj, Krešimir Glavina i Bojana Bukvić napravili su svoju varijantu christmas puddinga

Ako ste kao i svake godine napekli previše kolača, ostacima biste mogli dati novi sjaj. Podsjećamo vas na ovaj video prilog koji smo snimili prije nekoliko godina s poznatim chefovima Igorom Gudcem koji je danas jedan od glavnih lica popularnog Brooma 44 na zagrebačkoj tržnici Dolac, Marijem Miheljem, glavnim chefom El Tora te pastry cheficom Bojanom Bukvić koja živi i radi u Beogradu već nekoliko godina, a pridružio im se i Krešimir Glavina.

image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Sastojci:

500g ostataka slatkog božićnog kruha, makovnjača, stollena, briocha i slično

Creme anglaise:

1,2 l mlijeka

175g šećera

1 mahuna vanilije

korice naranče i limuna

10 žumanjaka

Mlijeko ugrijte s vanilijom, limunom i narančom (ako koristite termometar, do 75 stupnjeva). Žumanjke izmiksajte pjenasto sa šećerom. Prelijte preko žumanjaka vruće mlijeko, izmiješajte, vratite u posudu i kuhajte kratko do 75 stupnjeva. Vruće procijedite na ostatke božićnog kruha/kolača koji ste prethodno izrezali na kockice. Keramičke zdjelice premažite maslacem, a zatim ih napunite tako pripremljenom smjesom. Pecite na 200 stupnjeva dok ne poprime zlatnu koricu i dignu se kao souffle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 12:09