SUPER JEDNOSTAVNO

Pronašli smo recept za prejednostavno povrto ljeto varivo koje pršti okusima

 Aamulya/Getty Images/istockphoto
Uživamo u obilju na tržnicama i veselimo se kuhanju šarenila

Priprema: 20 minuta
Kuhanje: do 1 sat
Porcija: 4

1 patlidžan
5 tikvica
3 crvene paprike
8 velikih zrelih rajčica
3 glavice luka
4 režnja češnjaka
sušena majčina dušica
grančica ružmarina
2 lista lovora
sol i papar
maslinovo ulje

Sve povrće operite i narežite na kockice ili trakice. Posebno usitnite češnjak i luk. U duboku tavu ulijte maslinovo ulje. Pržite luk i češnjak nekoliko minuta. Zatim dodajte papriku, pržite još 5-10 minuta uz povremeno miješanje. Začinite ružmarinom i majčinom dušicom, solju i paprom. Zatim dodajte tikvice, ponovno pržite 5-10 minuta uz povremeno miješanje. Po potrebi dodajte još maslinova ulja. Potom dodajte patlidžan i propržite ga. Pustite da se sadržaj tave lagano kuha. Na kraju dodajte kockice rajčice i lovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
24. travanj 2025 04:49