RECEPT ZA NJOKE

Provjeren recept za krumpirovo tijesto koje će vam uspjeti baš svaki put

 Biljana Blivajs/Cropix/
Nasši suradnici Pantelija Pekić zvani Pane i Zoran Šimunić Šime su nam ustupili recept za krumpirovo tijesto

Sastojci:

1350 g brašnastog krumpira
500 g oštrog brašna
2 jaja
prstohvat muškatnog orašćića
sol

Priprema:

Krumpir u kori staviti u posoljenu hladnu vodu i kuhati dok ne omekša, procijediti i pustiti da se malo ohladi. Nabosti ih na vilicu i oguliti im koru. Protisnuti kroz pasirku ili prešu, može se naribati na ribež u posudu. Sada treba dodati jaja, sol, muškatni oraščić i postupno miješati prstima i dodavati brašno sve dok smjesa ne postane nježna i glatka i dok se ne prestane hvatati za posudu (prikupljati, a ne mijesiti). Ostaviti da se tijesto odmori 5 - 10 minuta. Smjesu tada razvaljati u duge valjke promjera 1 - 2 cm te rezati nožem u željenu formu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
26. ožujak 2025 03:50