Trebat će vam:
400 g puretine
1 manja glavica kelja
Oko 500 g njoka
1 luk
3 režnja češnjaka
1 mrkva
2-3 sušene rajčice
1 šaka svježeg peršina
1 žličica kumina
1 žličica dimljene paprike
300 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
3-4 žlice pelata
Priprema:
U dubljoj i široj posudi najprije na ulju pirjajte luk. Dodajte puretinu pa je razlomite na komadiće i pustite da se zapeče sa svih strana. U to ubacite ribanu mrkvu i sitno sjeckane režnjeve češnjaka te iste takve sušene rajčice. Pirjajte 5 minuta pa dodajte kumin, dimljenu papriku i pelate. Sve dobro pomiješajte, pustite da se kratko krčka i zatim dodajte temeljac, sol i papar. Pustite da se meso kuha i da se stvori umak. Potkraj kuhanja ubacite kelj, koji ste oprali i narezali na manje komadiće. Njoke skuhajte i sve zajedno pomiješajte pa poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....